Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Liopesi Fans - 19002


Η κατάσταση που επικρατεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παγκοσμίως είναι λίγο πολύ γνωστή. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα μεγάλο πεδίο για επενδύσεις, μια βρωμερή χαβούζα όπου οι εταιρίες και οι πολυεθνικές έχουν πέσει σαν κοράκια διψώντας όχι για αίμα αλλά για το χρώμα του χρήματος, για κέρδος. Βλέπουμε εδώ και χρόνια ότι στο ποδόσφαιρο ο καπιταλισμός έχει ποντάρει πολλά βαλάντια. Είδαμε ομάδες να αλλάζουν ονόματα χάρη των χορηγών, είδαμε στάδια να αλλάζουν ονόματα χάρη των χορηγών, είδαμε και τις αγαπημένες φανέλες των ομάδων μας να λερώνονται από χορηγούς. Το ποδόσφαιρο στις μέρες μας είναι συνυφασμένο με την έννοια του χρήματος. Βλέπουμε δήθεν οπαδούς να τρελαίνονται με παίκτες που αμείβονται με δέκα χιλιάρικα την μέρα, όσα δηλαδή δεν θα δούμε όλο τον χρόνο στο μπουρδέλο που ονομάζεται αγορά εργασίας. Βλέπουμε τους οπαδούς να συσπειρώνονται αποκλειστικά γύρω από τους δυνατούς, κάνοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο υπόθεση για λίγους. 
Απ την άλλη μεριά η πολιτεία αγωνιά να δει τα γήπεδα καθαρά από οπαδούς, νομίζοντας ότι έτσι θα βάλει τέλος στο πρόβλημα του χουλιγκανισμού και τον επεισοδίων. Για αυτό τον λόγο αναδιαμορφώνει τα ήδη υπάρχοντα και ψηφίζει συνεχώς νέα νομοθετήματα, νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρει να φιμώσει τα στόματα των οπαδών. Βλέπουμε λοιπόν μια διαμορφωμένη κατάσταση στο ελληνικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο, που μας φέρνει αηδία και αποστροφή. Κάμερες, κάρτες οπαδών, ονομαστικά εισιτήρια, απαγόρευση μετακινήσεων, απαράδεκτες τιμές εισιτηρίων έχουν μετατρέψει το ποδόσφαιρο από την γιορτή της κυριακής όπου έβρισκε χρόνο να ξεκουραστεί και να ψυχαγωγηθεί η εργατική τάξη, σε μια σύγχρονη φυλακή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και παρακάμπτοντας τις τυχόν οπαδικές διαφορές μεταξύ μας, αποφασίσαμε μια ομάδα ανθρώπων να συσπειρωθούμε και να αγκαλιάσουμε την ομάδα της πόλης μας, δίνοντας νόημα και ουσία στην μαγεία του να υποστηρίζεις την τοπική σου ομάδα.
                       
                         AGAINST MODERN FOOTBALL-SUPPORT YOUR LOCAL TEAM.
                                                                                                                                                                                           Liopesi Fans-19002

υγ: το παραπάνω κείμενο δεν εκφράζει συνολικά τις απόψεις όσων μετέχουν στην κερκίδα του Παμπαιανικού.